Lastenmusiikki 4

2024 -

Pääsiäisen aurinko

(Sävellys ja äänitys  2023-2024) 

Tässä on yksi pääsiäisen fiiliksien tiimoilta nopsasti ulos tupsahtanut pieni pääsiäisen ajan laulu.


Maisemakuvat ovat suureksi osaksi Paltamosta ja Kajaanin Paltaniemen kirkkoniemestä.

Enkelin ilmestys

(Sävellys ja äänitys 2024) 

Halusin säveltää laulun Marianpäivästä, ja tällainen teos syntyi.


Nauhoituksen tekaisin yhden viikonlopun aikana ja sain kappaleen mukaan seuraavan viikon muskariin uunituoreena.


Triangeli oli tähän sopivin muskari-instrumentti, ja testasin kappaleen muskarin lisäksi myös seurakunnan iipassa hieman mutkikkaammilla triangelin iskuilla. Eka- ja tokaluokkalaiset ovat vielä taitavampia soittajia kuin 3-6 vuotiaat, jotka ovat  ns. muskareiden normi asiakkaita. :-)

Kevään kosketus

(Sävellys ja äänitys 2024) 

Tässäpäs on yksi uusi laulu keväästä. Tämänkin tein lastenohjaaja- ja muskarityötäni varten, tai sen innoittamana. Tässä kohdassa alkaa olla jo hankala sanoa, missä menee työn teon ja harrastuksien välinen raja. :-)


Pidän mm. siitä, että säveltäessä tähän lauluun syntyi mukaan lastenlauluissa varmasti jonkin verran harvinainen tahtilajin vaihdos. Ja kun tällainen syntyy  aivan luonnollisesti ilman erikoisempaa ajatusta, se on aina hienoa.


Videota varten kävin kuvaamassa toukokuussa  - vielä osittain hankien peittämien metsien keskellä -  metsäpuroa, sekä siitä noin viikkoa myöhemmin lämpimän kasvujakson alkaessa versovia puita ja pensaita. Samalla tuli vastaan myös joutsenpari.

Kts. blogini.

Kesän lapsi

(Sävellys 2023, äänitys 2024) 

Halusin tehdä kappaleen peilaten oman lapsuuteni muistoja. Kuinka lapsena kesäisin oli paljon päiviä, jolloin tuli vaelleltua ulkona, etsien mielenkiintoisia asioita, ja keksien hienoja leikkejä minne sitten ikinä tulikaan lähitienoilla eksyttyä.


Erityisesti oman kotitalon lähimetsät olivat sellaisia paikkoja.


Nyt aikaa noista päivistä on kulunut jo aika paljon… Reippaasti yli 35 vuotta!


Nyt olenkin saanut seurata omien lapsieni taivaltavan noita samoja leikin, mielikuvituksen ja seikkailujen polkuja, ja sen seuraaminen on aina yhtä ihanaa.


Eräs pieni mies halusi tulla laittamaan videoon pisteen iin päälle. :-)