Lastenmusiikki 1

2022


Näillä lapset- sivuilla on tekemiäni lastenlauluja, sekä hengellistä sisältöä sisältäviä kappaleita.

Jos olet kiinnostunut käyttämään kappaleita varhaiskasvatus työn tms. puolella ja haluaisit kappaleesta nuotteja, voit ottaa minuun yhteyttä. Kaikista näistä kappaleistani minulla on kirjoitettuna nuotit, koska käytän kappaleita esim. Kajaanin Seurakunnan muskareissa joita vedän.

Enkelin siipien alla 

(Sävellys ja äänitys syksy 2022) 

Blogi kirjoituksessani taisinkin kertoa kuinka hämmästyttävästi minulla aukesi lastenlaulujen ja hengellistenkin laulujen teko syksyllä 2022.

Tämä on niistä ensimmäinen ja tuli mieleeni töissä, kun suunnittelin kerhoja Kajaanin seurakunnan lastenohjaajan pestissäni.


Kolme ensimmäistä sanaa ”Enkelin siipien alla” ilmestyi mieleeni, kun mietin mitä tehdä Mikkelinpäivän viikolla. Kävelin kitaran luo ja neljä säkeistöä tulivat puolessa tunnissa ja kappale oli käytännössä siinä.


Sen jälkeen käynnistyi suomen kielisten kappaleiden teko oikeastaan ensimmäistä kertaa elämässäni kunnolla.


Tuhat kynttilää

(Sävellys ja äänitys syksy 2022) 

Mietin että Pyhäinpäivästä ei taida varsinaisesti löytyä laulua lasten virsikirjasta tms. ja päätin kokeilla tehdä kappaletta siitä kun sopivat sanat tulivat mieleeni.


Mikä on lastenlaulu? Tätä olen miettinyt tässä töihinkin kappaleita tehdessäni. Tästä laulusta taisi tulla ehkä jopa enemmän kappale varttuneillekin kuin lapsille.


”Tuhat kynttilää, jälleen kerran nään.

Pyhäinpäivänä, talven kynnyksellä.”


Laulu kertoo itse tarinansa.


Kun aika on joulun 

(Sävellys ja äänitys syksy-joulu 2022) 

Tekemäni joululaulu.
Höyhen 

(Sävellys, äänitys ja piirros 

syystalvi 2022) 

Tämän kappaleen säveltäminen lähti siitä, kun suunnittelin seurakunnan kerhotoimintaa töissä ja muskaria varten tuli ajatus omasta kappaleesta joka käsittelee höyhentä.

Kappaleen sanoitus ja sävellys lähtivät juoksemaan, kun yhdistin talven ja höyhenen, joista ensimmäinen säkeistö tuli nopeasti mieleeni.


Koska muskarissa ja töissäni touhutaan lapsien kanssa ja kohderyhmäni ovat lapset ja perheet, loppu osa laulusta alkoi melko nopeasti seuraamaan perässä.


Kappale herätti esimerkiksi iltapäiväkerhossa lapsilla keskustelua monella tavalla.


Piirroksen tein aivan tätä laulua varten Apple Penciliä käyttäen.