Taidenäyttelyni (Teoksia 25 vuoden ajalta.) oli tammi-maaliskuussa Kajaanin seurakunnan olohuoneessa.

Ajattelinpas tässä vielä jakaa fiiliksiä lopputalven aikana pitämästäni taidenäyttelystä ja töistä siellä.

Sain tosiaan tilaisuuden pitää taidenäyttelyä
vuosien tauon jälkeen. Taitaa olla edellisestä aikaa jotain viisitoista vuotta…

Kiitos tästä näyttelystä kuuluu pitkälti työkavereilleni, jotka kannustivat minua kovasti tähän.

Syksyllä tein ensimmäistä kertaa öljyvärimaalauksen (ajallisesti myös taas…) noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Tykästyin ajalla tätä ennen akrylimaaleihin, mutta nyt kyllä tuntuu taas että öljymaaleilla maalaan jos tulee siihen hommaan fiilis. 

Tuon uusimman öljymaalauksen nimeksi tuli Unelma.

Tämä kyseinen työ oli varsinainen katseiden vangitsija tässä näyttelyssä. Se sai todella paljon hyvää palautetta. Maalasin tämän työn omasta päästä rakkaalle ihmiselle elämän heittämien haasteiden keskellä. Voisi sanoa, että sitä maalatessa minulle oli ns. kaikki pelissä.

Unelman paikaksi näyttelyssä valikoitui keskimmäinen paikka heti näyttelyä pystyttäessäni.


Näyttelyssä oli mukana yhdeksän työtä. Tekniikkoina oli öljy- ja akryylimaalauksia, tussitöitä, yksi pastellityö ja yksi lyijykynillä tekemäni muotokuva. Tämä kyseinen muotokuva ”Heidi”, löytyy nyt sivuiltani taideteokset osioista. 

Tämän työn tekemisestä lahjaksi löytyy myös nauhoittamani versio cover-biisi ”Last Christmas” kappaleesta musiikkivideona omalta Youtube-kanavaltani.


Viimeisin tussityöni ”Metsäpuro” ehti justiinsa mukaan näyttelyyn. Kts. Myös kuva yllä.Omalla olohuoneen seinälläni aina majaillut Laiva merellä öljymaalaus oli näyttelyn vanhin työ. Maalasin sen vuonna  1997  19-vuotiaana isäni jostain hommaamalle kovalevylle.


Mukana oli suurin tussityöni ”Polku pelloille”. Työn luomistarina on erikoinen. Piirsin työtä vuosina 2013-2019 ainoastaan kesäisin ulkona penkillä samalla, kun valvoin lapsiani leikeissään.


Akryylimaalaus näyttelyssä oli ”Mustialan puistoa Tammelassa.” Työ on vuodelta 2005 ja sillä on tekemäni ”sisartyö” samalta kohdealueelta ja ajalta Tammelasta nimeltään ”Kaukjärven rantapolkua Tammelasta”.


Asuin vuosituhannen vaihteen kieppeillä viisi vuotta Tammelassa, ja kyseiset paikat tulivat silloin oikein tutuiksi. Tammela ja varsinkin entisen kuninkaankartanon alue Mustialassa on erittäin kaunista seutua.


Yllä on myös Kajaanin Kotiseurakuntani lehden artikkeli näyttelystäni.


Kaikki työt näyttelyssä lukuunottamatta maisemaa Mustialasta ja muotokuvaa Heidistä ovat omasta päästäni syntyneitä teoksia. Reilusti suurin osa kaikista työstäni muutenkin tulee samasta paikasta.